Paasfees ete met Chef Mynhardt Joubert

Chef Mynhardt se Paasfeestafel.

Verlede week het ek die voorreg gehad om ‘n gas te wees aan Chef Mynhardt Joubert se Paasfeestafel by sy kombuisrestaurant in die Paarl. Mynhardt is ‘n vindingryke chef wat groepe van 10-30 gaste onthaal in ‘n ontspanne atmosfeer op die eerste vloer van ‘n lieflike historiese gebou skuins oorkant die ou stasie. Hy snoer kragte met KWV en bedien Kruxland gin mengeldrankies om sy gaste te verwelkom, asook ‘n reeks KWV wyne gedurende die maaltyd en verouderde brandewyn om mee af te sluit. Hy is ‘n verteenwoordiger van Karusaf skaapvleis (Karoo Vleis Van Oorsprong gesertifiseerd) en ons het die lekkerste geroosterde skaap en vye pasta geëet vir hoofgereg.

Mynhardt weet hoe om sy gaste welkom te laat voel en dit was ‘n vreugde om sy hele span te ontmoet. Sy slim paasfeesdekor-idees was speels en pragtig. Hier is ‘n reeks fotos van my middagete by Mynhardt se studio – ek kan dit baie sterk aanbeveel vir ‘n groep vriende wat ‘n privaatete wil bespreek om ‘n spesiale geleentheid te vier, of selfs net om die lewe te vier!

Chef Mynhardt se kombuisrestaurant is geleë op die eerste vloer van hierdie pragtige historiese gebou.
KWV Kruxland en Barker & Quinn op die G&T tafel, met Paasfees dekor en ‘n handgeskrewe swartbordspyskaart.
‘n Deeltjie van Chef Mynhardt se kookboekversameling.
Chef Mynhardt en chef Frikkie in die kombuis by die pampoenbrood.
Pampoenbrood met amandelbotter en kersiekonfyt, bedien met Laborie MCC Rosé.
Sophia Adonis gepiekelde viskoekies met mosbolletjies en mango puree, bedien met KWV Classic Moscato.
“Fried green tomatoes” met aspersies, saggekookte eier en spek, bedien met KWV Classic Chenin Blanc.
Karusaf geroosterde lam met gekarameliseerde vye, chilli vlokkies, dennepitte en gorgonzola tagliatelle, bedien met KWV Classic Petit Verdot.
‘n Vinnige foto saam met die ster van die dag, Chef Mynhardt Joubert. Ek moes net hierna laat spaander en het ongelukkig die nagereg misgeloop. Volgende keer kuier ek baie langer!
Paasfeesdekor op die G&T tafel.
‘n Geskenkpak vir Paasfees vanaf Chef Mynhardt – wow! Die geskenkpak het ook ‘n pak vleis van Karusaf ingesluit.

Baie dankie aan Jeanri-Tine van Zyl van Feedthatbird.co.za vir die uitnodiging.

Chef Mynhardt se etes kos R450-R650 per kop. Bespreek by chef@mynhardt.co.za vir jou getaileerde ervaring.

Save

Save

Save

Save

Save

Print Friendly
Deel dit:

WEN: EEN-Pot/Pan/Bakplaat deur Mari-Louis Guy en Callie Maritz

een-panpotbakplaatWanneer Mari-Louis Guy en Callie Maritz ‘n nuwe boek bekendstel, neem die koswêreld kennis. EEN-pot/pan/bakplaat is hierdie gewilde broer-en-suster-span se sesde kookboek saam en verskyn tans op die rakke uitgegee deur Human & Rousseau.

Callie en Mari-Louis is kosstiliste van beroep en weet hoe om ‘n resep te skryf en voor te sit dat jou mond letterlik water. Enige boek wat onapologeties afskop met “kaasburgersop” sal maak dat ek my ore spits (en tien teen een my guns wen). Een het ontstaan uit die skrywers se besige lewens: daar is skaars genoeg tyd vir hul rowwe werkskedules en dis  daagliks ‘n uitdaging om genoeg tyd saam met hul families tuis te kan spandeer. Die resepte in die boek is geskryf om minder tyd te neem om voor te berei sodat jy meer tyd het vir die dinge wat saakmaak. En soos Callie sê: “Ek hou nie van skottelgoedwas nie”. EEN-pot/pan/bakplaat beteken minder skottelgoed en weereens meer tyd vir die dinge waarvan jy wel hou. “Laat die kos sy gang gaan terwyl jy tyd aan jou gesin afstaan”, sê Mari-Louis.

In hul agt hoofstukke maak die duo korte mette van 1) maalvleis en frikkadelle, 2) beesvleis, 3) hoender, 4) vis en seekos, 5) lamsvleis, 6) varkvleis, 7) vleisvrye resepte en 8) wors, spek en ham. Elke resep het ‘n volbladfoto – iets waarvan ek baie hou in resepteboeke. Die fotos is geneem deur Mari-Louis onder leiding van Paul Bransby en die stilering gedoen deur Mari-Louis en Callie. Die stilering is onopgesmuk en toeganklik met die klem op watertand geregte en pragtige bestanddele.

Resepte wat uitstaan is kaasburgersop (kompleet met maalvleis, piekels en ‘n hele flessie kaassmeer ingeroer), vrygesel bobotie (met gekookte eiers en blatjang bo-op), bees-bier-en-gortpot met lemoengremolata (die naam sê alles), hoender-en-parmesaan-pastarys (romerig, met ekstra spinasie en bevrore ertjies), hoenderfynvleis met skons (‘n klewerige deeg wat bo-op die taai, souserige hoender geskep en dan gebak word), kerriemossels (met rooi kerriepasta, klappermelk en noedels), lamsnek-bredie (met rooiwyn, roosmaryn en ‘n laag fyngesnyde, bruingebakte aartappels bo-op) en laaste maar nie die minste nie: geroosterde koolpastei (koolskywe gebak in ‘n romerige jogurt-mayonnaise met croutons, knoffelbotter en parmesaankaas – hoe’s daai?).

Resepte bedien gemiddeld 4-6 mense en bevat ‘n verskeidenheid vleis, seekos, pasta, groente, kruie en kaas. Oulike sê-goed en speelse notas verleen ‘n informele trant.

Een: pot/pan/bakplaat is beslis ‘n uitstekende toevoeging tot jou resepteboekversameling: “koesterende huiskos” met minder moeite, minder skottelgoed, meer samesyn. Te koop landwyd in toonaangewende boekwinkels teen R280. Ook in Engels beskikbaar as One: pot/pan/baking tray.

WEN: Een gelukkige leser kan ‘n kopie van Een: pot/pan/bakplaat wen! Antwoord die volgende vraag om in aanmerking te kom vir die trekking: Wie is die skrywers van Een: pot/pan/bakplaat? (laat jou antwoord in die kommentaar-veld hieronder)

Print Friendly
Deel dit:

Baleia Ekstrasuiwer Olyfolie

Baleia-Extra-Virgin-Olive-Oil-500ml-LRDit is nie aldag dat jy verwag om ‘n premium wynproelokaal op die N2 anderkant Riversdal aan te tref nie. Wat nog te sê van ‘n ekstrasuiwer olyfolieprodusent? Wel, die span van Baleia is een van daai “moet ontdek” tipe produsente. Hulle maak fantastiese wyn, en hulle maak ewe fantastiese olyfolie.

Ek ken lankal reeds die reeks Baleia wyne, maar het onlangs eers hul premium olyfolie ontdek. Die nuwe 500ml bottel is ‘n versnit van Frantoio, Corantina, FS17 en Leccino. Die liggeel/groen kleur van die olie het die kenmerkende reuk van varsgesnyde gras, waarop die geure van groen tamaties, artisjokke, amandels en groen appels volg. Die olie het die klassieke karaktereienskappe van ‘n premium olyfolie – ‘n aangename peperagtige bitterheid en brandsensasie in jou keel nadat jy die olie gesluk het.

Die eerste olyfbome is op die plaas geplant in 2008. Die grond is blykbaar kalsiumryk en naby aan die kus – ideale omstandighede vir olyfbome. Organiese sowel as biologiese boermetodes word ingespan om die omgewing te respekteer en hulle trek die voordeel van ‘n Mediterreense klimaat. Baleia lewer ook vier verskillende geure tafelolywe: gewoon, chillie, knoffel en roosmaryn.

Besoek gerus Baleia se proelokaal buite Riversdal – hulle is tans die enigste wynprodusent in hul area en spesialiseer in Pinot Noir, Chardonnay en Tempranillo.

Kontak: GM en Wynmaker – Abraham de Klerk gm@baleiawines.com

Web: www.baleiawines.com

Tel: 028-713 1214

Print Friendly
Deel dit:

Nuwe proelokaal en MCC vir Babylonstoren

inside-the-tasting-room
Die nuwe proelokaal by Babylonstoren.

Babylonstoren is ‘n unieke landgoed op die Klapmuts Simondium pad. Alhoewel baie wynplase in die Boland deesdae spog met hul eie deli, spa en/of restaurant, is dit die asemrowende tuin wat jy met geen ander plek sou kon verwar nie. Dis ‘n lushof wat geen perke ken nie – ‘n plek waar jy met verwondering kan ontdek, verken en weer soos ‘n kind voel.

In Desember 2015 het Babylonstoren hul nuwe wynproelokaal en Sprankel MCC bekendgestel – ‘n feestelike affêre wat ek tot my misnoeë moes misloop. Ek het myself beloof om sommer gou in die nuwejaar daar ‘n draai te gooi, want Babylonstoren doen niks vervelig nie. Continue reading Nuwe proelokaal en MCC vir Babylonstoren

Print Friendly
Deel dit: